Abstract
In this search ,the antimicrobial activity of vinegar of date, apple, grape and
garlic were evaluted against gram positive bacteria (Staphylococcus.aureus)
and gram negative bactria (Pseudomonas aeruginosa) comparing with
amoxyline .The results indicated that the vinegar of four plants had greatest
antimzxicrobial activity comparing with amoxyline as antibiotic
garlic were evaluted against gram positive bacteria (Staphylococcus.aureus)
and gram negative bactria (Pseudomonas aeruginosa) comparing with
amoxyline .The results indicated that the vinegar of four plants had greatest
antimzxicrobial activity comparing with amoxyline as antibiotic
Keywords
Antimicrobial
vinegar
Abstract
في هذا البحث تم تقييم النشاط المضاد للميكروبات لخل التمر والتفاح والعنب والثوم ضد البكتيريا موجبة الجرام (Staphylococcus.aureus)
والبكتيريا سالبة الجرام (Pseudomonas aeruginosa) بالمقارنة مع الأموكسيلين. أشارت النتائج إلى أن خل أربعة نباتات كان له أكبر نشاط مضاد للميكروبات مقارنة بالأموكسيلين كمضاد حيوي
والبكتيريا سالبة الجرام (Pseudomonas aeruginosa) بالمقارنة مع الأموكسيلين. أشارت النتائج إلى أن خل أربعة نباتات كان له أكبر نشاط مضاد للميكروبات مقارنة بالأموكسيلين كمضاد حيوي
Keywords
مضاد للميكروبات، خل