Abstract
Citric acid is an essential ingredient for the manufacture of (12) key industrial chemicals. Citric acid use is increasing steadily with a high annual growth rate as a result of the development of ever more sophisticated applications. Citric acid is widely utilized in the food and pharmaceutical industries due to its low toxicity when compared to other acidulous. Other uses for citric acid can be found in cleaning supplies and detergents. Based on information from a review of the literature, Citric acid production substrates and methods for surface fermentation, submerged fermentation, solid-state fermentation, and international market expansion are all covered in the current review study. Finally, there is still much to learn about the circumstances of the production of citric acid from raw materials, microorganisms, and fermentation techniques to achieve the best production in terms of cost and quality.
Keywords
Citric acid
Fermentation.
Food applications
pharmaceutical applications
Abstract
حامض الستريك مكون أساسي لتصنيع (12) مادة كيميائية صناعية رئيسية. يتزايد استخدام حامض الستريك بشكل مطرد بمعدل نمو سنوي مرتفع نتيجة لتطوير تطبيقات أكثر تعقيدًا من أي وقت مضى. يستخدم حامض الستريك على نطاق واسع في الصناعات الغذائية والصيدلانية نظرًا لسميته المنخفضة عند مقارنته بالحمضيات الأخرى. يمكن العثور على استخدامات أخرى لحمض الستريك في مواد التنظيف والمنظفات. استنادًا إلى المعلومات المستمدة من مراجعة الأدبيات، فإن ركائز إنتاج حامض الستريك وطرق تخمير السطح، والتخمير المغمور، والتخمير في الحالة الصلبة، وتوسيع السوق الدولية كلها مغطاة في دراسة المراجعة الحالية. أخيرًا، لا يزال هناك الكثير لنتعلمه عن ظروف إنتاج حامض الستريك من المواد الخام والكائنات الدقيقة وتقنيات التخمير لتحقيق أفضل إنتاج من حيث التكلفة والجودة.