Abstract
To determine food safety and sanitation practices and compare small halal and non-halal beef slaughterhouses in the United States, we conducted two web-based surveys using a similar questionnaire and data collection methods. Among the 80 halal slaughterhouses included in this study, 56.25% (45 out of 80) participated, while 63.75% (51 out of 80) participated in the non-halal slaughterhouse survey. This study showed no significant differences between halal and non-halal slaughterhouses regarding food safety and sanitation, food safety technologies, and microbiological testing practices. All halal and non-halal slaughterhouses conducted generic E. coli 100% for beef carcasses. The most common interventions used in halal slaughterhouses were a combination of treatments (cold water + hot water 180°F + organic acid) 31.1%. In contrast, the most common interventions used in non-halal slaughterhouses were only hot water 180°F 33.5%. The findings of this study can be used to describe food safety and sanitation practices in the halal meat industries and find areas for improvement.
Keywords
Food safety practices
Halal meat
Halal slaughterhouses
Sanitation practices
Very small slaughterhouses
Abstract
لتحديد مستوى ممارسات سلامة الأغذية والصرف الصحي وإجراء مقارنات بين مجازر اللحم البقري الصغيرة جدا الحلال وغير الحلال في الولايات المتحدة، أجرينا دراستين استقصائيتين على شبكة الإنترنت باستخدام استبيان مماثل وطرق مماثلة لجمع البيانات. من بين 80 مجزرة حلالا تم تضمينها في هذه الدراسة، شارك 56.25% (45 من 80)، بينما شارك 63.75% (51 من 80) في مسح مجازر غير الحلال. أظهرت النتائج عدم وجود فروق ذات دلالة إحصائية بين مجازر الحلال وغير الحلال من حيث ممارسات سلامة الغذاء والصرف الصحي وتقنيات سلامة الغذاء وممارسات الاختبارات الميكروبيولوجية. أجريت جميع المجازر الحلال وغير الحلال اختبار التحري عن بكتيريا الإشريكية القولونية العامة 100٪ لذبائح البقر. كانت المعاملات الأكثر شيوعا المستخدمة في مجازر الحلال عبارة عن مزيج من المعالجات (ماء بارد + ماء ساخن (180 درجة فهرنهايت) + حامض عضوي) 31.1٪. في حين أن المعاملات الأكثر شيوعا المستخدمة في مجازر غير الحلال كانت الماء الساخن (180 درجة فهرنهايت) فقط 33.5٪. يمكن استخدام نتائج هذه الدراسة لوصف ممارسات سلامة الأغذية والصرف الصحي في صناعات اللحوم الحلال وإيجاد مجالات للتحسين.